Coaching met behulp van paarden

Mijn naam is Esther Hiddema

Van kleins af aan heb ik al affiniteit met dieren gehad. Het lag dus voor de hand dat ik de opleiding dierverzorging in Barneveld ging doen, waarna ik als dierenartsassistente aan het werk ben gegaan. Toen mijn kinderen geboren werden ben ik daarmee gestopt.

Aangezien dieren en vooral paarden een belangrijke rol in mijn leven bleven spelen, ben ik ze langzaam gaan "verzamelen". Er kwamen dieren op mijn pad die ik eigenlijk met mijn volle verstand nooit zou uitkiezen, maar mijn gevoel zei anders. En juist van deze dieren heb ik in de loop der tijd ontzettend veel geleerd. Ondertussen was ik mij ook spiritueel gaan ontwikkelen en heb ik bewustwordingscursussen gedaan, maar ook certificaten gehaald voor Reiki, voetreflexmassage, metamorfosemassage en communicatie en Quatum Healing bij dieren, waar ik vooral bij mijn eigen dieren en soms ook voor die van andere nog vele dagen plezier aan beleef.

Uiteindelijk ben ik begonnen met het geven van paardrijlessen aan voornamelijk kinderen. Hierdoor ben ik gaan inzien wat een paard met een kind kan doen en andersom. Mijn paarden reageerde namelijk direct wanneer een kind even niet lekker in zijn vel zat, of juist overdreven blij was. Ook bij mezelf bemerkte ik dat steeds vaker. Hier wilde ik meer van weten, want ik voelde dat ik meer wilde dan "gewoon" paardrijles geven.

Het leek me een ontzettende uitdaging om paarden te kunnen inzetten bij het helpen van mensen in hun leven. Daarom ben ik mij verder gaan ontwikkelen en ben ik aan de opleiding Equi-therapie/ paardencoach begonnen en heb deze met goed gevolg afgelegd, met als gevolg in 2013 het opzetten van: Praktijk The Mirror !

Wat ik met mijn paarden voor u zou kunnen betekenen kunt u lezen op mijn website.