Coaching met behulp van paarden

VOETREFLEXMASSAGE

In deze tijd van het jaar is het altijd belangrijk om je weerstand goed op peil te houden, helemaal nu Corona weer de kop op steekt. Naast goede voeding en extra vitamines is een voetreflexmassage bij uitstek geschikt om je immuunsysteem te verhogen.

Bovendien zit ik als masseuse een eind bij je hoofd vandaan en is een mondkapje dragen geen probleem.

Dus wil je je weerstand helpen te verhogen boek dan gauw een voetreflexmassage.

Volgens de voetreflexologie zijn je voeten een complete afspiegeling van je lichaam. Alle zenuwen, spieren, organen en gewrichten hebben namelijk een zogenaamde reflexzone in je voeten. Oefen je druk uit op zo’n reflexpunt, dan help je het lichaam de natuurlijke balans te herstellen. 

Net als veel andere oosterse therapieën gaat de voetreflexologie ervan uit dat lichaam en geest één zijn; in harmonie met elkaar verbonden. De energie stroomt vrij door je lichaam. Zit je niet lekker in je vel en ben je uit balans dan wordt de energiedoorstroming geblokkeerd. Door de blokkades in het lichaam op te heffen, kan de energie weer vrij stromen. Een voetreflexmassage herstelt het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat de energie weer beter door je lichaam stroomt en bevordert zo het zelfgenezend vermogen.

In de praktijk gebeurt dit door een zogenaamde reflexzone op de voet te behandelen via massage. In je voeten zitten duizenden zenuwuiteinden die in contact staan met je hele lichaam. Van onder andere je hart, lever en nieren tot je botten en je spieren. Pak je een zone op de voet aan, dan ontvangen je hersenen vervolgens een seintje en geven dat door aan het corresponderend orgaan dat wordt gestimuleerd. Het lichaam wordt aan het werk gezet om blokkades op te heffen. De bloedcirculatie plus energiestroming wordt bevorderd, het zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen wordt verbeterd. Kortom, het lichaam gaat aan de slag om zichzelf te herstellen.

Een behandeling kan bij verschillende lichamelijke en geestelijke aandoeningen uitkomst bieden. Het kan ervoor zorgen dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Daarnaast kan een voetreflexmassage prima worden gecombineerd met de reguliere geneeskunst, maar nooit ter vervanging ervan dienen.

Voetreflexmassage werkt ook preventief. Het helpt het je ontspannen, geeft je meer energie, verhoogt je weerstand en zorgt ervoor dat je in balans blijft.