Coaching met behulp van paarden

Spiegelen met paarden

Doorbreek jouw patronen met een paard als spiegel

Als jij doet wat jij altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Veranderen is soms nodig, maar vaak ook moeilijk. Als je niet weet waar je moet beginnen, is coaching met paarden een unieke en geweldige manier om snel tot inzicht te komen.

Dat kan in een van onze workshops. Maar nog meer impact krijgt het als je individueel aan het werk gaat. Alleen jij, je coach en het paard.
Want mensen blijken vaak niet zo duidelijk te communiceren als ze denken. Jij misschien ook niet. Je zegt het één, maar bedoelt het ander. Dit veroorzaakt een hoop onnodige vertragingen en problemen. Maak je echt contact? Straal je uit wat je bedoelt? Het paard is als een spiegel. 

Met een klein groepje van hooguit 6 personen gaan we in een dag of dagdeel werken met de paarden. We doen oefeningen, waardoor er inzichten in je denk- en gedragspatronen ontstaan. Door de paarden wordt op een heel beeldende manier duidelijk gemaakt hoe jij reageert en wat je uitstraalt.

In de individuele coaching pakken we nog verder door. We hebben – en nemen – de tijd om door te prikken tot de kern. Om vervolgens direct over te gaan tot het verwerken van die informatie en het omzetten in ander gedrag. We kijken wat het paard jou te vertellen heeft en wat je hier verder mee zou kunnen. Jij staat centraal, je wordt gespiegeld in jouw communicatie en gedrag. Er worden jou vragen gesteld om je meer bewust te laten worden waarom je dingen wel en/of niet doet. Je hoeft niet te leren omgaan met paarden. Je hoeft het paard niet eens aan te raken als je dat niet wilt. En je zult beslist niet de eerste zijn die diep onder de indruk raakt van de impact van onze manier van werken met paarden.

 Waarom met paarden?

Het is voor een prooidier van levensbelang om in zeer korte tijd in te kunnen schatten met wie het te maken heeft en wat de intenties van de ander zijn. Door zijn reacties hierop af te stemmen, blijft het veilig. Hoe wij ons voelen, wat we denken en wat we willen is net zo "zichtbaar" voor een paard als ons uiterlijke, waarneembare gedrag. Mensen kunnen, in tegenstelling tot dieren, gedrag vertonen dat niet gelijk is met hun gevoelens, gedachten en verlangens. Vaak gebeurt dit onbewust. Het paard maakt ons hier bewust van. Het paard oordeelt niet over wie je bent. Het geeft alleen terug hoe jij dingen doet. Je komt snel tot de kern van een vraag en je zal zien of voelen wat jouw manier van communiseren is en waar jouw knelpunten liggen. 

Wat je geeft, is wat je krijgt!

Laat je verrassen door het paard als vriend en spiegel.