Coaching met behulp van paarden

Burn out of gestrest ?

Overspannen, burn-out of gewoon stress? Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dit is normaal gesproken geen probleem en hoort bij het leven. Wanneer je teveel stress hebt kun je echter overspannen raken en hard op weg zijn naar een burn-out. Het proces naar een burn-out verloopt heel geleidelijk en begint vaak bij een simpele vermoeidheid. Helaas kunnen slachtoffers het slopende effect vaak pas inzien na het afleggen van de hele route.

Ondanks de lange aanloop naar een burn-out komt deze toch vaak onverwacht en van de ene op andere dag kun je niets meer. Soms is het zelfs zo extreem dat je letterlijk instort. Het lichaam heeft al maanden en soms zelfs jaren subtiele signalen gegeven. Deze zijn structureel door jou genegeerd en daarom geeft het lichaam nu signalen die niet meer te negeren zijn. Hoe belangrijk je taken in het dagelijkse leven ook zijn. Nu zul je aan de slag moeten met je burn-out én met jezelf. Er is geen andere weg meer. Het zal een zware en lange strijd worden, maar in de meeste gevallen zul je herstellen en er als een sterker en wijzer mens uitkomen. 

Ook hierin kunnen paarden van dienst zijn, omdat zij leven in het hier en nu en niet oordelen. Bovendien weten ze een serene rust te scheppen en hebben ze een helende werking.

In dit traject van 5 keer is het de bedoeling om te leren ontstressen, je grenzen aan te leren geven en in het hier en nu te komen. Dit doen we allereerst door met de paarden aan de gang te gaan, maar na gelang het weer kan dit gecombineerd worden met oa. een coach- wandeling door een mooi natuurgebied, meditatie (evt. tussen of op een paard), een voetreflexmassage of een reiki behandeling om ook het lichaam weer in balans te krijgen.