Coaching met behulp van paarden

Workshop: Mindfulness met paarden

Een mens kan wel 52 gedachten per minuut hebben. Helaas kunnen die gedachten ook voor spanning of zelfs stress zorgen. Ze bepalen iemands gevoel en gedrag.

Mindfulness kan positief  bijdragen aan verschillende klachten, zoals onzekerheid, (faal)angsten, concentratieproblemen e.d.  Mindfulness brengt iemand met bewuste aandacht in het hier en nu.

Paarden kunnen je hierbij heel goed van dienst zijn, omdat zij leven in het hier en nu. Het is voor een prooidier  immers  geen optie om iets te ontkennen of te negeren wat er wel is. Denk je dat we het paard hadden gekend als hij had ontkend dat het kwetsbaar is? Of dat hij nog even wat langer was blijven grazen, terwijl de  hongerige wolven dichterbij komen? Stil kunnen staan bij het moment is een waardevolle vaardigheid, ook voor mensen. Het paard dwingt ons in het hier en nu te zijn. Tenminste, als we in verbinding willen komen met het paard.

Mindfulness geeft handvatten om het leven uit de automatische piloot te halen. Door emoties en de binnenwereld beter te herkennen, leer je onbevooroordeeld naar jezelf en naar andere te kijken. Wie met meer compassie naar zichzelf kan kijken, vergroot het zelfvertrouwen, kan zich beter concentreren en gaat beter in zijn vel zitten. Door het volgen van deze workshop krijg je bepaalde inzichten,  waardoor je je levenshouding kan veranderen en het leven aangenamer kan maken.      

Voor wie?  Voor iedereen die aan zichzelf wil werken.

We beginnen deze middag met een meditatie om in een heerlijke ontspanning te komen. Daarna gaan we naar de paarden en krijg je een oefening om in contact met het paard te komen. Hierdoor kunnen we kijken wat het paard je wilt vertellen; paarden spiegelen namelijk wat er bij jou op dit moment speelt.Je krijgt inzicht in datgene wat voor jou op dit moment belangrijk is. Als afsluiting evalueren we met elkaar wat er naar boven gekomen is. Deze middag kan ook aangevuld worden met een lunch en een mooie ochtend-natuurwandeling.