Coaching met behulp van paarden

Angst en paard

Deze les is vooral bedoeld voor mensen met angst voor paarden.

Wat ik vaak tegen kom zijn moeders die vroeger als kind ook hebben gereden, maar op de één of andere reden zijn gestopt en nu een angst voor paarden hebben ontwikkeld. Wanneer er dan een dochter geboren wordt die de genen heeft meegkregen en heel graag op paardrijles wil, komen de herinneringen van de vaak ook leuke momenten bij de moeder weer terug. Maar ja, er is ondertussen zoveel verandert en de verantwoordelijkheid van de moeder is zo groot met de daarbij behorende angst. Vooral om deze moeders de lol van het paardrijden weer eens te laten beleven en hun dochter (of zoon) te laten zien dat ze het echt ook nog wel kunnen,is deze les tot stand gekomen. Bovendien heeft angst in het algemeen vaak een dieper liggende oorzaak. Samen met het paard kunnen we erachter komen of dit bij jou ook het geval is.

We beginnen met het contact maken met het paard, waarna we er d.m.v. verschillende oefeningen zo vertrouwd mee worden, zodat je uiteindelijk een stukje op kan gaan rijden. Mocht je de smaak weer langzaam te pakken krijgen kan je voor een vervolgles kiezen ,waarbij we zelfs een stukje buiten in de natuur meepakken.

Ook al ben je geen moeder, maar heb je wel een angst voor paarden ontwikkeld, dan ben je hier natuurlijk ook van harte welkom.